Behandlingsområder

Sundhed handler ikke om at være tyk eller tynd.

Sundhed handler ikke om at tælle kalorier eller ej.

Sundhed handler ikke om at have BMI 20 eller 30.

Sundhed handler om at være glad.

Sundhed handler om at acceptere sig selv.

– Nadja Vienberg Hansen

Vil du gerne tabe dig?

Uanset om du ønsker at tabe mange kilo, kæmper med yoyo-vægten eller blot har svært ved at slippe de sidste kilo på sidebenene, så kan jeg hjælpe dig.

Der findes et utal af måder at behandle de ekstra kilo på. Den traditionelle behandlingsmetode er at give råd om kost og motion, men denne metode har vist sig ikke at være tilstrækkelig. Jeg har mødt mange klienter med samme baggrund, de har forsøgt et utal af kure, tabt sig, men på en eller anden måde, har kiloene sneget sig på igen. Slankekure, diæter og lynkure har medført, at flere og flere kæmper med anstrengte forhold til krop, mad og vægt, hvor negative tanker er med til at danne en ond cirkel i ens spisevaner. En cirkel som er svær at bryde! Det er denne cirkel vi arbejder med – så du en gang for alle, kan få styr på dit spisemønster.

Ønsker du at høre mere om hvordan et kostvejledningsforløb kan se ud, til dig der gerne vil tabe dig, kan du booke en uforpligtende og gratis samtale lige her.

Har du et anstrengt forhold til mad, krop og vægt?

Flere og flere oplever at have et anstrengt forhold til mad, krop eller vægt, eller måske alle tre på én gang. Det kan være svært at finde hoved og hale i anbefalinger og egen mavefornemmelse. Måske ønsker du ikke at ændre din vægt synderligt, men derimod ønsker du at komme de anstrengte tanker til livs. Dette område kan kombineres, og bliver kombineret, med de andre områder her på siden. Men kan også sagtens være et forløb i sig selv til dig, der måske inderst inde blot gerne vil have et sundt forhold til mad, krop og vægt.

Ønsker du at høre mere om hvordan et forløb til dig med et anstrengt forhold til mad, krop og vægt, kan se ud kan du booke en uforpligtende og gratis samtale lige her.

Vil du gerne op i vægt?

Måske har du haft perioder med restriktive spisninger, måske har du været stresset og dermed glemt at spise. Uanset om din undervægt er opstået på baggrund af et ønske om at tabe dig, eller opstået pludseligt og uønsket, så kan jeg hjælpe dig.

Ligesom ved overvægt er der mange måder at behandle undervægt på. Igen er den mest effektive metode, at finde frem til hvad der er årsagen til undervægten, fremfor selve spiseadfærden.

Mange der ønsker at tage på, møder sætningen ”du skal da udnytte at du skal tage på, og bare spise kage og is”.  Sandheden er, at man godt kan være undervægtig eller normalvægtig, men stadig have en krop der kan defineres som usund. Dette kan komme af en vægtstigning der udelukkende består af mættet fedt og sukker. Derfor er det mindst ligeså vigtigt at koncentrere sig om kostens når man ønsker at tage på i vægt. Selvfølgelig, skal der altid også være plads til “det gode”, og det gør vi også plads til, uanset om du ønsker at tage på eller tabe dig.

Ønsker du at høre mere om hvordan et kostvejledningsforløb kan se ud til dig der gerne vil op i vægt, kan du booke en uforpligtende og gratis samtale lige her.

Har du tvangsoverspisninger (Binge Eating Disorder – BED)?

Tvangsoverspisninger, eller BED, karakteriseres ved episoder med tvangsmæssig overspisninger, ledsaget af en følelse af kontroltab. Det er vigtigt at understrege, at alle kan have episoder hvor der overspises, men at det ikke er alle episoder der kan kategoriseres som tvangsoverspisninger. Tvangsoverspisninger forekommer hvis der, ud fra en objektiv betragtning, indtages en væsentlig større mængde mad, indenfor en afgrænset tidsperiode, end man almindeligvis ville indtage i den pågældende situation. Ydermere skal der forekomme en form for kontroltab i forhold til madindtagelsen.

Andre karakteristika der kan være forbundet med overspisningsepisoderne er:

  • at der spises hurtigere end normalt
  • at der spises så man føler sig ubehageligt mæt
  • at der spises store mænger mad, uden sultfølelse
  • at der spises alene grundet skamfølelse over mængderne af mad der indtages
  • at der efter spiseepisoden opstår en følelse af væmmelse, trished eller skyld.

Tvangsoverspisninger kan være frustrerende og svære at gå igennem, derfor er det også vigtigt at få den rette rådgivning og vejledning til at lære at håndtere disse. Denne vejledning tager udgangspunkt i at lære at spise mekanisk samt at lære at forstå sine overspisninger.

Ønsker du at høre mere om hvordan et kostvejledningsforløb ved tvangsoverspisninger (BED) kan se ud, kan du booke en uforpligtende og gratis samtale lige her.