Har du tvangsoverspisninger?

 
 

Til dig der er træt af, at maden bruges til at dulme følelser

Tvangsoverspisninger, eller BED, karakteriseres ved episoder med tvangsmæssig overspisninger, ledsaget af en følelse af kontroltab. Det er vigtigt at understrege, at alle kan have episoder hvor der overspises, men at det ikke er alle episoder der kan kategoriseres som tvangsoverspisninger. 

Hvad er tvangsoverspisninger?

Tvangsoverspisninger karakteriseres hvis der, ud fra en objektiv betragtning, indtages en væsentlig større mængde mad, indenfor en afgrænset tidsperiode, end man almindeligvis ville indtage i den pågældende situation. Ydermere skal der forekomme en form for kontroltab i forhold til madindtagelsen.

Andre karakteristika der kan være forbundet med overspisningsepisoderne er:

  • at der spises hurtigere end normalt

  • at der spises så man føler sig ubehageligt mæt

  • at der spises store mænger mad, uden sultfølelse

  • at der spises alene grundet skamfølelse over mængderne af mad der indtages

  • at der efter spiseepisoden opstår en følelse af væmmelse, trished eller skyld.

Få ro på dine overspisninger

Tvangsoverspisninger kan være frustrerende og svære at gå igennem, derfor er det også vigtigt at få den rette rådgivning og vejledning til at lære at håndtere disse. Denne vejledning tager udgangspunkt i at lære at spise mekanisk samt at lære at forstå sine overspisninger.

Gratis konsultation

Ønsker du at høre mere om hvordan et kostvejledningsforløb ved tvangsoverspisninger (BED) kan se ud, kan du booke en uforpligtende og gratis samtale og lad mig fortælle mere.